G-M9FD6FL93W

TARİHİN SIFIR NOKTASINDA BUĞDAY ŞENLİĞİ…!

Yayınlanma Tarihi : Google News

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’de buğdaydan yapılmış çeşitli yemek, tatlı ve içeceklerden oluşan “Buğday Şenliği” yapıldı.

Düzenlenen şenliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Metin Esen,  Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, STK’lar, basın mensupları ve çok sayıda konuk katıldı.

 

Etkinlikte konuşma yapan Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül  buğdayın toprakla buluşmasının ateşin bulunması, yazının bulunması, paranın bulunması kadar önemli olduğunu vurguladı.

 

İlk buğday tanelerinin toprakla buluştuğu #Mezopotamya‘da, buğdayın ilk ıslah edildiği tarihin sıfır noktasında Buğday Şenliği ile etkinliklerimize devam ediyoruz.
Çiğköfte ikramı ve yöresel müziklerimizle yerli, yabancı birçok turistin uğrak noktası #Göbeklitepe‘deyiz.
Başkan Beyazgül bu tür etkinlikler Şanlıurfa’nın tanıtımı açısından çok önemli, bu yüzden kültür ve turizm etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecek, Başkan Beyazğül biz bu memlekete sevdalıyız gece gündüz demeden bu kadim şehir için yılmadan, yorulmadan, durmadan çalışmaya, üretmeye, güzelleştirmeye tanıtmaya devam edeceğiz dedi.