G-M9FD6FL93W

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın asgari ücreti açıklayacağız…

Yayınlanma Tarihi : Google News

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Enflasyonla ilgili net mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki aylarda enflasyonun tepe taklak aşağı inişine şahit olacağız. Enflasyonu hızla düşürmenin önünde engel kalmadı.” dedi. Milyonların merakla beklediği asgari ücret konusuyla ilgili konuşan Erdoğan, “Bugün bakanımla görüşüp sonuca bağlayacağız. Yarın asgari ücreti açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

2023 hedeflerimizle Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında yapılanları üçe, beşe, ona katlayan hizmetleri ülkemize kazandırdık. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında dünyanın 10 büyük ülkesi arasına girme hedefiyle çok daha büyük başarıları milletimize sunacağız.

Bizim milletimize söylediğimiz söz de budur. Varsın birileri kendi içlerindeki kavgayı, itişmeyi kakışmayı bize saldırarak gizlemeye çalışsın, milletimiz hakkaniyet tartısına çıkarmayı gayet iyi bilir. Bu ülkeyi tek parti faşizmine bırakmayan milletimize olan güvenimiz tamdır.

Bugüne kadar milli iradenin üzerinde güç tanımadık. ‘İnsan için ancak çalıştığı kadar vardır’ ilahisinden başka rehber edinmedik. Mazlumların ve mağdurların duasından daha etkili bir destek aramadık. 2023’te milletimizin desteğini bir kez daha alarak 20 yılda temelde attığımız temellerin üzerinde evlatlarımıza dair büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını tamamlayacağız. Durmak yok yola devam.

“ENFLASYON TEPE TAKLAK AŞAĞI İNECEK”

Önümüzdeki aylarda enflasyonun tepe taklak aşağı inişine şahit olacağız. Enflasyonu hızla düşürmenin önünde engel kalmadı. Hayat pahalılığı belasından kurtuluşumuzun da dönüm noktası olmasını istiyoruz.

 

“YARIN ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLAYACAĞIZ”

Asgari ücretten EYT’ye gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız, büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle açıklayıp yoluna koymuş olacağız.

Türkiye bu yılı yüzde 4-5 gibi bir büyümeyle kapatacak dedi.