G-M9FD6FL93W

SON DAKİKA: BAKAN SOYLU KARKAMIŞ’TA AÇIKLAMALARDA BULUNDU…

Yayınlanma Tarihi : Google News

İçişleri Bakanı Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Özer Karkamış’ta, terör örgütü YPG/PKK’nın düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karkamış’ta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK/YPG’nin roket saldırılarında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 aylık hamile Büşra Karataş’ın da ağır yaralı olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasında “Bugün 15’ten bu yana kadar 10 adet atım gerçekleşti. Okullarımız da bir saldırımız oldu. Okulun hemen bahçe duvarının yanına bir düşüm söz konusu oldu.

Oradan oluşan basınca da öğretmen odasının camlarının kırılması konusu 22 yaşında Ayşenur Alkan öğrenimiz şehit oldu. Evlere isabet etmek suretiyle de saldırı devam etti.

Bu saldırı sonucun da da maalesef 5 yaşında bir çocuğumuz şehit oldu. Tabii yine aynı evde Büşra Karataş 5 aylık hamileydi. O da karnından bir yara aldı. O da entübe şu anda. Onu da 5 aylık bebeğiyle yaşatmaya çalışıyor. İnşallah o bebek de hayata tutunur.

İnsanlıktan yoksun bir ürünün sonucudur. Biz bu saldırıları yıllar önce de yaşadık. Akşam itibariyle Kilis Öncüpınar’a da saldırılar oldu. Bunun bir tek karşılığı var. Adım atamayacak yere kadar temizlemektir dedi.