G-M9FD6FL93W
Mahmut Nedim TemirtasTÜM YAZILARI

SİZ HANGİ URFA’ LISINIZ ?

Yayınlanma Tarihi : Google News
SİZ HANGİ URFA’ LISINIZ ?

Son zamanlarda Şanlıurfa’da özellikle sosyal medyada garip şeyler oluyor;

Peygamberler şehri evliyalar diyarı kardeşlik şehri Şanlıurfa’da son zamanlarda mezhep, etnik köken, renk, dil, din, ırkçılık anlamında tehlikeli atışmalar ve söylemler artmaya başladı buna bir dur demek lazım…

Yıllardır birlik beraberliği misafirperverliği ile tüm Dünya’da nam yapan Şanlıurfalı kardeşleri birileri birbirine kırdırmaya çalışıyor, ırkçılığı tetikliyor ve bizde bu oyunlara alet oluyoruz maalesef.

Özellikle sosyal medyada başlayıp artık evlere kadar giren bu konu can sıkmaya başladı.

Bende naçizane dilim döndüğünce bunları yazmaya çalışacağım.

Sosyal medya artık hepimizin elinde, cebinde, evinde, işyerinde yani hayatımızın her anında mevcut ve sıkça kullanıyor hatta çoğumuz bağımlısı olmuşuz ve bu platformlarda hemen her gün Urfalılar kendilerini yıpratmaktan başka bir şey yapmıyor.

Özellikle seçilmişler üzerinden yapılan bu tür atışmalar bu şehre hiçbir fayda sağlamaz daha çok zarar verir, kimse kimseyi beğenmez oldu Urfalı gelir beğenmeyiz… Arap gelir beğenmeyiz… Kürt gelir beğenmeyiz… Alevi gelir beğenmeyiz… biri beyaz Urfalı, biri sarı Urfalı, biri siyah Urfalı, biri İsotçu diye yerden yer vurur yapılan hizmeti görmez, hizmet istemeyiz sırf eleştirmek uğruna ırkı üzerinden yerle yeksan eder, bizi bizden koparmak isteyenlerin ellerini ovuşturanların Urfalının birlik beraberliğini bozmak isteyenlerin değirmenine ancak su taşırız…

Asırlardır aynı gemide yol alan, aynı camiye giden, aynı düğünde eğlenen, aynı taziyede ağlayan, din kardeşleri değil’ miyiz?

Bakın Ayeti Kerimede Allah (c.c.) ne buyuruyor. “Bütün mü’minler kardeştir; öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’a gönülden saygı besleyip O’na karşı gelmekten sakının ki O’nun rahmetine erişesiniz.” (Hucurât sûresi, 10)

Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V. hadisi şerifinde buyuruyor “Irkçılığa çağıran bizden değildir. Irkçılık davası uğruna savaşan bizden değildir. Irkçılık davası uğruna ölen bizden değildir diyor.

Oysaki tanıdığım o kadar büyük aileler ve aşiretlerin hemen hepsi birbiri ile akraba ya gelin almış ya gelin vermiş. Sen Türk’sün Kürt’sün Arap’sın diye ayırmamış, kız almış, kız vermiş, kirve olmuş, kardeş olmuş, yoldaş olmuş, aynı cephede bu VATAN ve BAYRAK uğruna omuz omuza savaşmış, bir ecdadın torunlarıyız şimdi ne değişti?  Birileri bu birlik ve beraberlikten haz etmiyor rant sağlayamıyor diye düşman’ mı olalım.

Uyan URFALI;

Asırlardır Türk’ü, Arap’ı Alevi’si, Kürdü ile iç içe yaşayan, bir milletti kendi siyasi hayatı, ideolojisi, menfaati uğruna ayırmak isteyenlere fırsat vermeyelim.

Bizi bize düşman etmek isteyenlere soruyorum siz hangi URFA’LISINIZ?

Kalın sağlıcakla.

Mahmut NEDİM TEMİROĞLU