G-M9FD6FL93W

ÖLÜYORUZ DUYAN VARMI……?

Yayınlanma Tarihi : Google News

ÖLÜYORUZ DUYAN VARMI……?

 

 

Kıymetli Şanlıurfalı hemşerilerim öncelikle hepinizin mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar selam ve muhabbetlerimi sunarım.

Bu haftaki yazımın başlığı biraz ürkütücü oldu farkındayım ama gerçekten ölüyoruz.

Peygamberler diyarı kadim şehir Şanlıurfa’da her gün 3. Sayfa haberlerinde veya sosyal medyada gençlerimizin park köşelerinde, metruk binalarda, evinde, işyerinde sokak ortasında uyuşturucu madde yüzünden ölümle pençeleştiğini anne babasını katlettiğini, hırsızlık yaptığını büyük bir üzüntü ile duymakta ve görmekteyiz.

Daha önce konu ile alakalı yazılar yazdım, yetkililere ulaşmaya çalıştım birkaç memleket sevdalısı hariç tüm kapılar ya yüzümüze kapandı veya bu konuya duyarsız kaldılar.

Bu konuda Sayın Valimiz Abdullah ERİN beyefendi son zamanlarda güzel işlere imza atmaya başladı fakat Valiler kararnamesi ile görev yeri değişince duraksama dönemine geçti. Yeni göreve başlayan Valimiz Sayın: Salih AYHAN beyinde bu konuya el atacağından zerre kadar şüphem yok..

Gençlerimizi ölüme sürükleyen uyuşturucu illetinden kurtulması için kimse elini taşın altına koymaya cesaret edemiyor mu? yoksa etmiyor mu? anlamak mümkün değil. Yoksa bu illetin illa sizlerden birisinin yakınına veya akrabanıza bulaşması mı lazım (Allah muhafaza) ancak o zaman mı çıkıp haykıracak bağıracaksınız Böyle devam ederse gelecek nesiller adına endişemiz çok büyük çünkü bir nesil yok oluyor ve siz izliyorsunuz.

Şanlıurfa’da uyuşturucu ile mücadele adı altında bir çok STK ve dernek mevcut, gelin görün ki bizim STK ve dernekler (bir iki istisna hariç) birilerinin reklam ajansı gibi çalışıyor,  fotoğraf çekip bir yerlere yaranmanın siyasi çıkar sağlamanın derdine düşmüşler, ölen gençler, kaybolan hayaller, yıkılan yuvalar, yetim kalan çocuklar, fuhuş tuzağına düşen körpe yavrular, şiddet gören kadınlar, evladını katleden babalar onların umurunda bile değil.

Peki konu fotoğraf ve reklam olunca boy boy poz veren bizim siyasi partiler, yöneticiler, vekiller, başkanlar, kanaat önderleri, amirler, müdürler bu konuda ne yapıyorlar, bu güne kadar hiç birinin sosyal medya hesabından veya bulunduğu makamdan konu ile alakalı bir açıklama, paylaşım, sitem duymadım görmedim, (gözümden kaçanlardan özür dilerim) hatta daha yakın zamanda, Şanlıurfa’da uyuşturucu ile mücadele ile alakalı 26 haziran dünya uyuşturucu ve kaçakçılığı ile mücadele günü kapsamında Bağımlılıkla mücadele ve Farkındalık semineri düzenlendi, buraya kaç siyasi, veya yetkili katıldı, hangi siyasi parti destek verdi ben görmedim. Bu işin vebali ağır olur bizden söylemesi. Böyle devam ederse ne gençlik kalır ne ahlak kalır ne haya kalır nede Şanlıurfa kalır. Velhasıl gençlik ölüyor, insanlık ölüyor, Şanlıurfa ölüyor biz ÖLÜYORUZ DUYAN VARMI.?