G-M9FD6FL93W

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı Bugün yapılacak…

Yayınlanma Tarihi : Google News

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta 2. kez bir araya gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde, 7 Aralık’ta ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını bugün yapacak. Peki, asgari ücret zammı nasıl belirleniyor?  Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugün yapılacak ikinci toplantısında, ekonomik veri ve raporların komisyonla paylaşılması ve bu kapsamda zam pazarlığının çerçevesinin belirlenmesi bekleniyor.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde, 7 Aralık’ta ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını bugün yapacak.Pazarlık çerçevesinin belirlenmesi açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler masaya yatırılacak.

Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin, ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşacağı toplantıda, tarafların ilk rakamları da telaffuz etmesi bekleniyor.